Zwarte pasta met pesto en zongedroogde tomaatjes

Mensen zeggen wel eens dat je ‘met je ogen eet’.  Als iets onsmakelijk lijkt, ga je het minder snel eten. Daarom is het belangrijk dat het wél lekker smaakt. Zwarte pasta ziet er misschien een beetje vies uit, maar is verrukkelijk!

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.
+60 min Hoofdgerecht Moeilijk

Stap 1

Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden. Breek de eieren en doe ze in het kuiltje. Voeg nog een snuifje zout toe en kneden maar.

Stap 2

Doe plastic handschoenen aan en voeg de zakjes inktvisinkt toe in de kom. Kneed verder totdat je een mooie zwarte bol hebt.

Stap 3

Wikkel het pastadeeg in een folie en laat 30 minuten in de koelkast rusten.

Stap 4

Voor de pesto doe je de basilicumblaadjes, pijnboompitten, parmezaanse kaas, rucola, olijfolie, peper en zout in de blender. Mix alles fijn. Voilà, de pesto is klaar.

Stap 5

Snij de zongedroogde tomaten in fijne reepjes.

Stap 6

Haal het zwarte pastadeeg uit de frigo. Rol het deeg plat met een deegrol. Haal de pasta daarna een paar keer door de pastamachine totdat het deeg heel dun is. Maak met de pastamachine reepjes van de pasta.

Stap 7

Kook de pastareepjes gedurende 1 à 2 minuten.

Stap 8

Meng de pastareepjes met de pesto en de zongedroogde tomaten. Serveer het op een bord en werk af met parmezaanse kaasschilfers.