Zandkoekjes

Zand tussen je tanden is nooit leuk. Zandkoekjes daarentegen zijn ALTIJD leuk! Daarbij zijn ze overheerlijk en helemaal niet moeilijk om te maken. Veel bakplezier!

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.
30-45 min Dessert Heel makkelijk

Stap 1

Doe de bloem, boter, vanillesuiker en bloemsuiker in een kom. Kneed tot het deeg mooi glad is, zonder brokjes.

Stap 2

Verdeel het deeg in twee. Rol de helft van het deeg in een worst in plastic folie. Laat dit een kwartier opstijven in de koelkast.

Stap 3

De andere helft van het deeg deel je nog eens in twee. Bij één deel kneed je er een beetje cacaopoeder onder tot het deeg mooi bruin is. Rol vervolgens beide helften open met een deegrol. Gebruik leuke vormpjes of snij figuurtjes uit het deeg.

Stap 4

Haal de rol uit de frigo en doe de plastic folie eraf. Rol het opgesteven deeg door een bord met eigeel en daarna door de kokossnippers. Snij de rol in schijven van +/- een halve centimeter dik.

Stap 5

Leg de vormpjes en de schijfjes op een bakplaat met bakpapier. Stop de bakplaat in een voorverwarmde oven van180 °C gedurende 20 à 25 min.

Stap 6

Serveer ze op een mooi bordje of in een kommetje.