Worstenbroodjes

Als je écht wil scoren op een feestje, dan moet je zeker deze worstenbroodjes eens uitproberen. Leuk om te klaar te maken (omdat je lekker met je handen mag kneden) én snel klaar!

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.
30-45 min Hapje Makkelijk

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pel de ui en snij het in kleine stukjes.

Stap 2

Pel en pers het teentje look.

Stap 3

Neem een mengkom en doe er het gehakt in. Maak een kuiltje in het gehakt en doe er twee eieren, de ui en de look bij.

Stap 4

Voeg ook de worcestersaus en de mosterd toe. Kruid met peper en zout, een snuifje paprikapoeder en een beetje tijm. Meng alles goed door te kneden.

Stap 5

Voeg paneermeel toe tot het mengsel één mooi geheel is.

Stap 6

Rol het bladerdeeg uit en snij er kleine rechthoekjes uit.

Stap 7

Draai worstjes van het gehaktmengsel en leg ze in de bladerdeegrechthoekjes.

Stap 8

Doe het eigeel van het resterende ei op een schoteltje. Rol het bladerdeeg op en lijm het dicht met het eigeel. Gebruik daarvoor een keukenborsteltje.

Stap 9

Leg de worstenbroodjes op bakpapier in een ovenschaal en zet ze ongeveer 20 à 25  minuten in de oven op 180°C.

Stap 10

Haal de worstenbroodjes uit de oven en laat ze even afkoelen voor je ze opdient. Smakelijk!