Witloofsoep

Witloof is een typisch Belgische groente. Veel kinderen denken dat het bitter is, maar eigenlijk is witloof een heerlijke groente waar je veel lekkers mee kan maken, zoals de witloofsoep bijvoorbeeld

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.
30-45 min Voorgerecht Makkelijk

Stap 1

Snij de ui in fijne stukjes. Stoof de ui aan in een kookpot met een klontje boter.

Stap 2

Was de witloofstronken. Doe de buitenste en beschadigde witloofbladeren weg en snij de bittere voet eruit.  Snij de witloof in grove stukken.

Stap 3

Voeg de stukjes witloof bij de ui en laat het mee aanstoven.

Stap 4

Schil de aardappelen en snij ze in stukjes. Doe de aardappelstukjes bij de aangestoven ui en witloof.

Stap 5

Giet het water in de kookpot. Voeg er de blokjes kippenbouillon, het takje tijm en het half blaadje laurier aan toe. Kruid af met peper en zout.

Stap 6

Laat de soep gedurende een twintigtal minuten op een zacht vuur, tot de aardappelen zacht zijn.

Stap 7

Maak de croutons voor in de soep. Hiervoor snij je twee sneden (oud) brood in stukjes. Bak deze stukjes in een pan met een scheutje olijfolie.

Stap 8

Neem de soep van het vuur. Haal er het takje tijm en het half blaadje laurier uit. Mix met een mixer.

Stap 9

Giet de soep in vier kommetjes. Werk af met de croutons.

SMAKELIJK!