Vegetarische lasagne

Doe je ook mee aan donderdag = veggiedag? Zet dan zeker eens deze lasagne zonder vlees op het menu!

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.
+60 min Hoofdgerecht Uitdagend

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snij de gewassen aubergine, paprika’s, courgette en ajuin in dunne schijfjes.

Stap 2

Giet olijfolie in een grillpan en doe er een takje tijm en de fijngesneden look bij.

Stap 3

Leg de stukken aubergine, ajuin, courgette en paprika in de grillpan. Kruid met peper en zout.

Gril de groenten in een grillpan gedurende 1 minuut aan elke kant.

Stap 4

Was de spinazie en bak ze vervolgens in een pot met peper, zout en look.

Stap 5

Klop de ricotta los en meng met 4 eetlepels room. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 6

Schep 4 eetlepels tomatenpassata in een lasagneschaal. Leg  een laagje lasagnevellen op. Zorg ervoor dat de lasagnevellen mooi naast elkaar liggen.

Stap 7

Leg op de lasagnevellen een laagje gegrilde aubergine. Daarna 4 eetlepels tomatenpassata, een laagje ricotta en bedek met lasagnevellen.

Stap 8

Leg op de lasagnevellen een gegrilde paprika. Daarna 4 eetlepels tomatenpassata en een laagje ricotta. Bedek met lasagnevellen.

Stap 9

Leg op de lasagnevellen een laagje gebakken spinazie en gegrilde ajuin. Daarna 4 eetlepels tomatenpassata, een laagje ricotta en bedek met lasagnevellen.

Stap 10

Leg op de lasagnevellen een laagje ricotta, daarna vier eetlepels tomatenpassata en een laagje gegrilde courgette.

Stap 11

Strooi de geraspte kaas boven de lasagneschotel en zet hem 45 minuten in de oven.

SMAKELIJK!