Tomatensoep met balletjes

Mmm… een onweerstaanbaar lekkere soep! Dé favoriet van klein en groot. Niet moeilijk, probeer maar!  En de kok krijgt altijd 1 balletje meer ;-).

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.
30-45 min Voorgerecht Makkelijk

Stap 1

Was de tomaten, ontvel ze (optioneel) en snij ze in stukken.

Stap 2

Pel de ui en de look en snij ze in kleine stukjes.

Stap 3

Laat de boter smelten in een grote kookpot. Doe er de uien en de look bij.

Stap 4

Doe er ook een takje tijm en een blaadje laurier bij en laat alles al roerend stoven tot wanneer de ui glazig is.

Stap 5

Doe er ook nog de tomatenpuree en de tomaten bij. Roer alles goed door elkaar.

Stap 6

Doe er vervolgens het water bij, samen met de bouillonblokjes.  Kruid af met peper en zout.  Breng de soep op een hoog vuur aan de kook. Maar van zodra ze kookt, laat je de soep op een zachter vuurtje pruttelen gedurende 20 minuten.

Stap 7

Rol kleine balletjes gehakt.

Stap 8

Doe water met een snuifje zout in een kookpot en warm het water op.  Doe er de balletjes gehakt bij. Als de balletjes klaar zijn, komen ze bovendrijven.

Stap 9

Haal de soep van het vuur. Haal er het laurierblaadje en het takje tijm uit. Mix de soep fijn en giet ze door een zeef.

Stap 10

Vis nu de balletjes uit het water en doe ze in de soep.