Sushi

Sushi is een bekend Japans gerecht. Eenmaal je de Japanse smaak te pakken hebt, wil je het wekelijks op je bord. Wanneer je zelf sushi maakt, kan je kiezen welke ingrediënten je erin doet. Proberen maar!

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.
30-45 min Hoofdgerecht Uitdagend

Stap 1

Doe 8 kopjes water en 4 kopjes rijst in een pot op een hoog vuur. Als het water kookt, zet je het vuur lager en laat je de rijst koken totdat het water helemaal verdampt is.

Stap 2

Terwijl de rijst kookt, maak je de groenten en de vis klaar. Schil de wortels en snij ze in reepjes. Snij vervolgens ook de komkommer, de avocado en de zalm in reepjes. Het voorbereidend werk is gedaan.

Stap 3

Als je rijst klaar is, doe je er de sushi- en de rijstazijn, peper en zout bij. Alles goed roeren tot je een plakkerige brij hebt.

Stap 4

Nu kan je beginnen met het rollen van de sushi. Leg een sushi-vel met de blinkende kant op het bamboematje.

Stap 5

Maak je vingertoppen een beetje nat, want anders blijft de rijst aan je handen kleven. Neem wat rijst uit de pot en leg het in het midden van het sushi-vel.

Stap 6

Leg hierop de ingrediënten naar keuze, zoals bv. reepjes zalm, avocado, wortel en komkommer.

Stap 7

Rol het vel nu dicht door het bamboematje dicht te rollen en alles goed aan te drukken zodat het aan elkaar blijft kleven.

Stap 8

Nu is je rol klaar. Laat de rollen een half uurtje afkoelen in de frigo en snij ze daarna in stukjes.

Stap 9

Dresseer de sushistukjes in de vorm van een slang.