Steak met verse frietjes

Ken jij een typisch Belgisch gerecht? Verse frieten met een lekkere steak is een Belgische topper! Test het zelf maar eens uit.

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.
30-45 min Hoofdgerecht Uitdagend

Stap 1

Schil de aardappelen en snijd ze in frieten van ongeveer 1 cm dik. Was de frietjes, anders plakken ze bij het bakken aan elkaar. Droog ze daarna in een handdoek.

Stap 2

Bak de frieten voor in een frietketel op 150°C. (Doe dit altijd met behulp van een volwassene!) Haal ze eruit voor ze beginnen te verkleuren. Laat ze daarna afkoelen in een schaal met keukenpapier.

Stap 3

Bak de afgekoelde frieten een tweede keer in een frietketel op 180°C tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Stap 4

Bak de afgekoelde frieten een tweede keer in een frietketel op 180°C tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Stap 5

Bak de steaks in een pan met boter (zet het vuur niet te hoog!). Kruid ze wat bij met peper en zout.

Stap 6

Serveer je vers gemaakte frieten met de gebakken steak op een bord met sla en tomaten en mayonaise. Eet smakelijk!