Rundslapje met champignons

Een aanrader voor iedereen die geen champignons lust. Verstop ze in een rundslapje, doe er een sneetje kaas en hesp bij. Serveer met heerlijke worteltjes en aardappeltjes uit de oven. Een knaller!

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.
+60 min Hoofdgerecht Moeilijk

Het rundslapje

Stap 1

Maak de champignons schoon met een borsteltje of huishoudpapier.

Stap 2

Snij de champignons in kleine vierkante blokjes (dobbelsteentjes).

Stap 3

Doe een klontje boter in de pan, laat even bruin worden en doe er de champignondobbelsteentjes bij.

Stap 4

Bak de champignons en blus met een klein beetje citroensap. Kruid met look, peper, zout en bieslook. Als de champignons bruin zijn, zijn ze klaar.

Stap 5

Snij de vleeslapjes zodat ze allemaal ongeveer even groot zijn.

Stap 6

Leg een sneetje kaas op het rundsvlees, gevolgd door de duxelle en een sneetje hesp. Leg het tweede stukje vlees er bovenop.

Stap 7

Steek twee tandenstokers of satéstokjes door het vlees, zodat het niet uiteen valt.

Stap 8

Paneer het vlees. Leg het vlees eerst langs beide kanten in een bord met bloem, daarna in een bord met eiwit en daarna in een bord met paneermeel.

Stap 9

Bak de gepaneerde vleeslapjes in de pan.

De ovenschotel

Stap 10

Schil de wortelen en de aardappelen. Doe ze in stukjes en leg ze in een ovenschaal.

Stap 11

Besprenkel met wat olijfolie, tijm en look. Kruid met peper en zout en dek eventueel af met aluminiumfolie.