Rog met kappertjes en wortelpuree

VRIJDAG = VISDAG! Maar eigenlijk kan je elke dag vis eten. Het beste is om 2 keer per week een lekkere vis op te peuzelen. Hier heb je alvast een heerlijk visreceptje van Hannes!

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.
45-60 min Hoofdgerecht Uitdagend

Stap 1

Schil de aardappelen en de wortels. Snij ze in grote stukken en doe ze vervolgens in een kookpot met water, een snuifje zout en een blokje groentebouillon.

Stap 2

Kruid de roggen ondertussen met peper en zout en dep ze nadien in bord met bloem. Klop er het teveel aan bloem af.

Stap 3

Doe een klontje boter in een braadpan en bak beide zijden van de roggen tot ze goudbruin zijn. Elke zijde heeft ongeveer 3 à 4 minuutjes nodig. Voeg af en toe een klontje boter toe zodat de boter niet verbrandt.

Stap 4

Giet ondertussen het water van de kookpot met wortels en aardappelen af.

Stap 5

Stamp nu alle groenten samen met een klontje boter en een eitje totdat je een zachte wortelpuree krijgt. Kruid af met wat peper, zout en nootmuskaat.

Stap 6

Neem de roggen uit de braadpan en houdt ze warm door er aluminiumfolie op te leggen.

Stap 7

Snij de peterselie fijn.

Stap 8

Zet de braadpan van de roggen terug op het vuur en doe er een klontje boter in.  Voeg er vervolgens de kappertjes, het sap van ½ citroen en de peterselie aan toe. Laat even aanbakken en de saus is klaar.

Stap 9

Serveer de verse rogvleugels met de kappertjessaus en de wortelpuree. Leg er als afwerking nog een beetje peterselie op. Smakelijk!