Raket-ijsjes

Zomer, zon, zee, strand… en IJSJES!! Ze smaken gewoon dubbel zo lekker als je ze zelf kunt maken!

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.
15-30 min Dessert Heel makkelijk

Stap 1

Verdeel de yoghurt in drie kommetjes.

Stap 2

Mix de gewassen aardbeien in de blender (of met een mixer) tot een puree en giet de aardbeienpuree nadien over in één van de kommetjes yoghurt.

Stap 3

Voeg een beetje suiker toe en meng met een lepel.

Stap 4

Doe hetzelfde met de bosbessen.

Stap 5

Snij het vanillestokje open en haal er met je mespunt het merg uit (zwarte puntjes). Doe het merg bij het laatste kommetje yoghurt en meng er een beetje suiker bij.

Stap 6

Giet nu de drie soorten yoghurts laag per laag in de ijsvormpjes. Als je geen ijsvormpjes hebt, gebruik dan lege yoghurtpotjes met een stokje er in.

Stap 7

Laat de ijsjes een hele nacht hard worden in de diepvriezer.

Stap 8

Haal de ijsjes uit de ijsvormpjes. Dop de top van het ijsje in bruine chocoladesaus. Het stijft direct op.