Pompoensoep

Hou je van griezelen en wil je iedereen doen schrikken met je gerecht? Maak dan een griezelige pompoensoep met een dakje erop!

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.
45-60 min Voorgerecht Makkelijk

Stap 1

Was, schil en snijd de groenten in kleine stukjes (wortels, ajuin, prei, pompoen en gember).

Stap 2

Doe een scheutje olijfolie in een kookpot en stoof alle groenten samen aan.

Stap 3

Voeg de curry en de kippenbouillon toe.

Stap 4

Laat de groenten ongeveer 20 minuten sudderen op het vuur zodat de groenten zacht worden.

Stap 5

Als de groentjes zacht zijn, haal je de kookpot van het vuur en mix je de soep met een mixer.

Stap 6

Snijd de worstjes in stukken. Steek door elk stukje worst vier harde spaghettislierten. Laat de worstjes even koken in water tot de spaghetti slap is. De spinnen zijn klaar!

Stap 7

Neem vier soepkommen en verdeel de soep over de kommetjes. Doe enkele spinnen in de kommetjes.

Stap 8

Teken met kokosmelk enkele steeds groter wordende kringen in de soep. Neem nu een mesje en trek lijnen van in het midden van het kommetje tot aan de rand. Zo krijg je een wit spinnenweb.

Stap 9

Neem het bladerdeeg, rol deze open en snij er 4 rondjes uit die net iets groter zijn dan de omtrek van de kommetjes.

Stap 10

Maak met eigeel en een keukenborsteltje een tekening op de bladerdeegrondjes. Bijvoorbeeld een doodskop.

Stap 11

Doe de bladerdeegrondjes over de soepkommetjes en maak de randen vast door met wat eigeel. Steek de soepkommetjes voor 10 à 15 min in een voorverwarmde oven op 200°C.