Papillot van rode poon met Griekse pasta

Vis het lekkerste wat er is! Rode poon ken je misschien niet, maar Hannes laat je zien hoe je er een overheerlijk rood gerechtje van maakt.

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.
30-45 min Hoofdgerecht Uitdagend

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180°.  Scheur 4 lange vellen zilverpapier af en plooi ze dubbel.  Maak de twee zijkanten dicht zodat het zakjes worden.

Stap 2

Snij de paprika, de ajuin en de zongedroogde tomaten in reepjes en meng dit onder elkaar. Verdeel de groentemengeling over de 4 zakjes.

Stap 3

Steek in elk zakje 3 volledige kerstomaatjes.

Stap 4

Kruid de rode poon met peper en zout en steek een schijfje citroen in de vis.

Stap 5

Strooi wat peper, zout en dille in de zakjes en giet er een scheut olijfolie in. Vul dan elk zakje met een rode poonfilet.

Stap 6

Maak de zakjes dicht en zet 25 minuutjes in de oven.

Stap 7

Breng een ruime hoeveelheid licht gezouten water aan de kook voor de Griekse pasta. Doe de pasta in het kokend water en laat 7 à 8 min koken.

Stap 8

Versnipper een teentje look en een sjalot in kleine stukjes. Bak de sjalot en look in een eetlepel olijfolie tot ze glazig zijn.

Stap 9

Voeg de tomatenstukjes toe en laat 2 minuten sudderen. Breng op smaak met een takje tijm.

Stap 10

Meng de pasta onder de tomatensaus.

Stap 11

Haal de papillot uit de oven en serveer alles samen op een bord.

Smakelijk!