Paella

Heimwee naar de grote vakantie en die zalige reis naar Spanje? Breng jezelf en je familie weer helemaal in Spaanse sferen met deze zelfgemaakt paella. Olé!

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.
+60 min Hoofdgerecht Moeilijk

Stap 1

Snij de sjalot in kleine stukken en stoof ze samen met de rijst tot de rijst glazig is.

Stap 2

Leg de rijst open in de pan. Giet er kippenfond over tot de rijst mooi onder staat.  Roer niet, maar laat de rijst pruttelen op een laag vuurtje en doe er saffraan bij.

Stap 3

Leg de kippenbouten in een ovenschaal. Giet er olijfolie over en kruid af met peper, zout en kippenkruiden. Stop de ovenschaal 40 min in de oven op 200 graden.

Stap 4

Bak de gamba's in de pan en doe er look bij.

Stap 5

Als het vocht uit de rijst bijna weg is, doe er dan de rauwe erwtjes en de geblancheerde boontjes en paprikaringen bij. Laat ze meegaren met de rijst.

Stap 6

Als de rijst klaar is en de groenten beetgaar zijn, leg dan de kippenbouten en gamba’s bovenop de paella. Leg er wat partjes citroen op als versiering.