Originele croques

Croque monsieur en croque Hawaï… die kennen we al. Maar een croque spek-geitenkaas of croque kip-avocado ken je vast niet ! Dit lekker broodgerecht kan je als hoofdgerecht eten of serveren als aperitiefhapje.

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.
15-30 min Voorgerecht Heel makkelijk

croque kip-avocado-curry

Stap 1

Snij de kipfilet in dunne plakjes en kruid met peper, zout en currypoeder.

Stap 2

Bak de plakjes kipfilet in een pan met een klontje boter.

Stap 3

Doe een avocado open. Haal het vruchtvlees er uit met een lepel en snij er 4 schijfjes van.

Stap 4

Neem een sneetje brood en leg er een plakje kipfilet en de avocadoschijfjes op. Kruid af met peper en zout. Sluit de croque met een tweede sneetje brood.

Stap 5

Bak de croque.

croque geitenkaas - spek

Stap 6

Bak het spek in een pan. (Dit kan je doen zonder boter te gebruiken. Het vet van het spek komt vrij tijdens het bakken.)

Stap 7

Leg het gebakken spek op een sneetje brood.

Stap 8

Versnipper een paar walnoten op het spek en doe er een beetje honing over.

Stap 9

Snij de geitenkaas in schijfjes en leg ze op de honing. Sluit de croque met een tweede sneetje brood.

Stap 10

Bak de croque. Snij de croques in stukken, presenteer ze op een bordje en eet ze lekker uit het vuistje. Smullen maar!