Mini tomaat-garnaal met tzatziki

Wil je graag mini-hapjes als aperitief? Probeer dan eens de tomaat-garnaaltjes met tzatziki, een lekkere hap van de Ketnet-chef!

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.
15-30 min Hapje Heel makkelijk

De Tzatziki

Stap 1

Rasp een halve komkommer in fijne sliertjes en pers de look.

Stap 2

Doe de Griekse yoghurt in een potje en meng er de komkommer, de look, de fijngesneden munt en dille bij. Even mengen en voilà, de tzatziki is klaar.

De tomaat-garnaal

Stap 3

Snijd het hoedje van de tomaten eraf en hol ze uit met een kleine lepel of mesje.

Stap 4

Pel de garnalen. Neem met de ene hand het kopje tussen twee vingers en met de andere het staartje. Draai met je twee handen in tegengestelde richting en trek dan het kopje eraf. Neem nu het vlees tussen je vingers van de ene hand en het staartje in je andere hand en trek. Zo komt het vlees er gemakkelijk uit.

Stap 5

Meng de garnalen met een klein beetje mayonaise. Vul de tomaten op met de garnalen.

Stap 6

Snij de andere helft van de komkommer in reepjes met een dunschiller en rol ze op. Snij de sla in fijne reepjes.

Stap 7

Neem aperitieflepels en leg er de fijngesneden sla in. Leg in elke lepel een komkommerrolletje en een tomaat-garnaal. Werk af met een toefje tzatziki en klaar!