Macaroni

Alle pasta-liefhebbers goed opgelet! Hier komt het gerecht dat altijd in de smaak valt: macaroni met kaas en hesp. Eet smakelijk!

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.
15-30 min Hoofdgerecht Makkelijk

Stap 1

Snij de plakjes ham in vierkante stukken.

Stap 2

Zet een grote kom water op het vuur. Doe er de macaroni in als het water kookt. Kijk op de verpakking van de macaroni om te zien hoe lang de pasta moet koken.

Stap 3

Smelt de boter in een kookpot. Voeg er de bloem aan toe als de boter gesmolten is. Laat de bloem een beetje aanbakken en blijf ondertussen roeren.

Stap 4

Doe de melk beetje bij beetje in de kookpot. Ondertussen goed kloppen met de klopper, anders krijg je klonters.

Stap 5

Laat opwarmen tot de saus kookt en laat ongeveer drie minuutjes doorkoken. Blijf heel de tijd roeren in de pot. Kruid de saus met peper, zout en nootmuskaat. (Als de saus te dik is, kan je er wat extra melk bij doen.)

Stap 6

Voeg 200 gr geraspte kaas toe en het sap van 1/2 citroen.

Stap 7

Als de macaroni gaar is, giet hem dan af. Doe een scheutje olijfolie over de pasta.

Stap 8

Doe de saus en de ham bij de macaroni en meng alles.

Stap 9

Giet alles in de ovenschotel en strooi er de rest van de geraspte kaas over.

Stap 10

Zet de ovenschotel even onder de grill (+/- 5 min) tot er een mooi goudbruin korstje op is.

SMAKELIJK!