Kaastaart met speculoos en mandarijn

Taart van kaas en mandarijn. Het klinkt misschien vreemd, maar het is verbluffend lekker!

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.
+60 min Dessert Makkelijk

Stap 1

Breek de speculoos in stukjes en steek ze in de blender. Of steek de koekjes in een propere handdoek en stamp ze plat met een deegroller.

Stap 2

Doe de kruimels in een kom. Snij de boter in stukjes en kneed deze stukjes onder de kruimels.

Stap 3

Leg nu een laag speculoos op de taartbodem (gebruik best een springvorm). Zet het 30 minuten in de koelkast.

Stap 4

Leg de gelatineblaadjes in een kom met koud water en laat even rusten.

Breng de melk, de eierdooiers en de suiker al roerend aan de kook. Van zodra het mengsel kookt, haal je het van het vuur.

Stap 5

Wring de gelatineblaadjes goed uit als ze zacht zijn en meng ze bij de warme melk. Laat vervolgens alles wat afkoelen.

Stap 6

Neem een kom en klop de room tot slagroom.

Stap 7

Meng de platte kaas onder het gelatinemengsel en meng dit met de slagroom.

Stap 8

Voeg er nu het citroensap bij en roeren maar! Voeg ook wat fijn gesneden limoenzeste toe. Het beslag is klaar.

Stap 9

Pel de mandarijnen en verdeel ze in partjes.

Stap 10

Haal de taartbodem uit de koelkast en leg er de mandarijnenpartjes op.

Stap 11

Giet nu het plattekaasmengsel over de mandarijntjes. Verspreid alles goed met een spatel en strijk de bovenkant glad.

Stap 12

Zet de kaastaart voor minstens 4 uur in de koelkast en dan smullen maar!

SMAKELIJK!