Kaassticks

Ben je dol op kaas? Probeer dan zeker eens deze kaassticks! Je kan ze als aperitief of als hoofdgerecht eten. Smakelijk!

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.
+60 min Hoofdgerecht Moeilijk

De puree

Stap 1

Schil de aardappelen, snij ze in kleine stukjes en laat ze 20 minuten gaar koken in licht gezouten water.

Stap 2

Giet de aardappelen af. Plet de aardappelen met een stamper.

Stap 3

Doe er eerst de melk bij. Voeg daarna een beetje boter en 2 eieren toe. Kruid met peper, zout en een snuifje nootmuskaat.

Het deeg

Stap 4

Neem een nieuwe kookpot en warm er de boter, de melk en het water in op.

Stap 5

Zodra het mengsel kookt, zet je de kookpot van het vuur. Zeef er nu de bloem in en roer met een spatel.

Stap 6

Zet de kookpot met het mengsel terug op een laag vuurtje en roer met een spatel totdat er een deegbal ontstaat die niet meer aan de bodem van de pot plakt. 

Stap 7

Haal de kookpot van het vuur en voeg 4 eieren, één voor één, al roerend toe. Je deeg is klaar!

Stap 8

Doe de puree door een zeef in een kom en meng met het deeg en de geraspte kaas. Gebruik evenveel puree als deeg.

Stap 9

Spuit het mengsel met een spuitzak in banden (lange stroken). Vries deze minstens 2 uur in.

Stap 10

Haal de bevroren banden uit de diepvries en snij ze in stokjes.

Stap 11

Frituur de kaassticks ongeveer 4 minuten goudbruin in een friteuse van 170 °C.

Stap 12

Om er een hoofdgerecht van te maken, kan je de kaassticks opdienen met wat rauwe groentjes: sla, tomaat en ajuin.