Kaashamburger met spruitjes

Joepie spruitjes! Of loop je liever meteen weg bij het horen van het woord ‘spruitjes’? Hannes laat je zien hoe je spruitjes heerlijk kunt klaarmaken!

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.
30-45 min Hoofdgerecht Uitdagend

Stap 1

Was de spruiten en verwijder de gele bladeren en het voetje.

Stap 2

Doe de spruitjes in een kookpot met water en laat gaar koken. (als je gemakkelijk met je vork in de spruitjes kunt prikken, dan zijn ze gaar)

Stap 3

Kruid het rundergehakt met peper en zout en meng het met de gemalen kaas.

Stap 4

Verdeel het gehakt in vier porties en rol die tot een bal. Duw ze dan plat tot een hamburger.

Stap 5

Smelt wat boter in een pan en bak de hamburgers mooi bruin.

Stap 6

Snijd het spek in stukjes en bak het spek. Boter is niet nodig want het spek geeft zelf vet af.

Stap 7

Snijd de sjalotten in kleine stukken en doe ze bij het spek.

Stap 8

Giet de spruiten af.  Als de sjalotten goed aangestoven zijn, voeg je de spruiten erbij. Kruid af met peper, zout en een beetje nootmuskaat en bak ze tot er een bruin korstje aan komt.

SMAKELIJK!