Honingribbetjes met gepofte aardappelen

Dat Hannes een creatieve bezzzzzzzige bij is, dat weten we al. Deze keer komt hij op de proppen met heerlijke honingribbetjes en een gepoft aardappeltje. Zalig lekker!!

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.
+60 min Hoofdgerecht Uitdagend

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de tomatenketchup, de honing, de bruine suiker, de balsamicoazijn, de mosterd en de olijfolie bij elkaar in een kom en mix alles tot een mooi mengsel.

Stap 2

Neem een bakplaat en bedek het met een groot vel aluminiumfolie. Leg hier de ribbetjes op en kruid ze met peper en zout.

Stap 3

Giet het honingmengsel over de ribbetjes. Zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn met het mengsel en pak ze dan in met aluminiumfolie. Leg ze een uurtje in de frigo.

Stap 4

Was de aardappelen en prik er vervolgens een paar gaatjes in met een vork. Verpak de aardappelen elk apart met een klontje boter erbij in aluminiumfolie.

Stap 5

Steek de aardappelen en de ribbetjes met aluminiumfolie 1 uur in de oven op 200 graden.

Stap 6

Na een half uur doe je het aluminiumfolie van de ribbetjes open en zet ze nog een half uur terug in de oven.

Stap 7

Haal na 1 uur de ribbetjes en de aardappelen uit de oven.  Snij de aardappelen elk in twee (niet volledig doorsnijden). Doe in de gleuf van elke aardappel een beetje kruidenkaas, zout en fijngesneden bieslook.

Stap 8

Serveer de honingribbetjes samen met je gepofte aardappel. Smakelijk!