Havermoutpannenkoek met banaan en fruityoghurt

Croissantjes en boterhammetjes zijn altijd lekker als ontbijt! Maar als je van afwisseling houdt, maak dan zeker eens havermoutpannenkoeken met banaan en fruityoghurt.

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.
15-30 min Hapje Makkelijk

Fruityoghurt

Stap 1

Was de aardbeien en snij ze in stukjes. Doe er een beetje suiker bij en plet de aardbeien met een vork.

Stap 2

Meng de yoghurt onder de geplette aardbeien. Roer zachtjes zodat er nog kleine stukjes aardbeien in de yoghurt zitten. De fruityoghurt is klaar!

Havermoutpannenkoek

Stap 3

Neem een steelpan, doe er de melk en de havermoutvlokjes in en breng het al roerend aan de kook. Laat twee minuutjes koken en blijf goed roeren want anders brandt het aan!

Stap 4

Schil de bananen, snijd ze in stukken en plet ze lichtjes.

Stap 5

Meng de geplette bananen onder de havermout en doe er de bruine suiker bij.

Stap 6

Neem met een natte lepel een schep van het havermoutmengsel en doe het in een ander pannetje. Duw het plat totdat het een pannenkoekje is.

Stap 7

Draai de havermoutpannenkoeken voorzichtig om en wacht tot ze mooi gebakken zijn.