Hachis parmentier met broccoli

Wil je scoren met een maaltijd waar (bijna) elk kind van houdt? Maak dan deze klassieker met gehakt en broccoli klaar!

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.
45-60 min Hoofdgerecht Makkelijk

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen, snij ze in stukken.  Zet ze in een pot met water op het vuur gedurende ongeveer 20 minuten.

Stap 2

Snij de broccoli in kleine stukjes. Zet een tweede pot met water op het vuur. Wanneer het water kookt, leg je de broccoliroosjes in het water. Haal ze eruit wanneer ze gaar zijn.

Stap 3

Laat een klontje boter smelten in een pan. Doe hier het gehakt bij. Blijf roeren totdat het gehakt goed gebakken is.

Stap 4

Wanneer de aardappelen gaar zijn, giet je het water af. Stamp de aardappelen tot puree. Voeg vervolgens wat melk, een klontje boter, een ei,  peper, zout en nootmuskaat toe. Nog wat verder stampen en je puree is klaar.

Stap 5

Neem nu een ovenschotel. Leg onderaan een laagje gehakt. Dan een laagje broccoliroosjes en als laatste een laagje puree.

Stap 6

Strooi wat paneermeel en kaas op de puree. Steek de ovenschaal 20 minuten in de oven.

Stap 7

Haal de ovenschotel uit de oven. Laat even afkoelen en dan smullen maar!