Gnocchi met spek, erwtjes en champignons

Gnocchi’s, geen mens die weet hoe je het precies moet uitspreken, maar het is wel een origineel en overheerlijk aardappelgerechtje!

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.
30-45 min Hoofdgerecht Moeilijk

gnocchi's

Stap 1

Schil de aardappelen en snij ze in stukken.

Stap 2

Kook de aardappelen tot ze gaar zijn en stamp ze daarna tot puree.

Stap 3

Als de puree afgekoeld is, doe je er de bloem en de eieren bij. Meng dit met je handen goed door elkaar tot een deeg.

Stap 4

Strooi wat bloem op het werkvlak en leg het deeg erop. Maak een vierkant van ongeveer 1,5 cm dik.

Stap 5

Snij dit vierkant in repen van 1,5 cm breed. Rol de repen tussen je handen tot je lange dunne worstjes krijgt van dezelfde dikte.

Stap 6

Snij de worstjes in stukken van dezelfde grootte zodat ze gelijktijdig gaar zijn.

Stap 7

Kook de gnocchi in een pot met water tot ze gaar zijn.  Als de gnocchi’s boven komen drijven, zijn ze gaar. Giet ze daarna af.

De saus

Stap 8

Pel de sjalot en hak ze in fijn. Maak de champignons schoon en snij ze in fijne plakjes.

Stap 9

Doe de spek in een pan en stoof het aan. Je hoeft geen boter te gebruiken, want het spek geeft zelf vet af.

Stap 10

Doe de fijn gehakte sjalot en de champignons bij het spek in de pan.

Stap 11

Als het spek, de champignons en de sjalot goed gebakken zijn, doe je er de room en het sap van een halve citroen bij.

Stap 12

Roer alles samen en doe er ten slotte nog de erwten bij. Kruid alles goed af met peper en zout en laat het koken totdat de erwten gaar zijn.

Stap 13

Doe de gnocchi in de borden en giet er het sausje over. Werk af met wat bieslook en Parmezaankaas.

SMAKELIJK!