Gingerbread

Heel lang geleden leefde er eens in een ver land een mannetje van koek… Wil jij er ook eentje tot leven wekken? Haal dan deze ingrediënten in huis en maak je eigen gingerbreadman!

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.
45-60 min Dessert Moeilijk

Stap 1

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Doe de bloem, het gemberpoeder, het kaneel en de nootmuskaat in een kom.

Stap 2

Doe de bruine basterdsuiker, de boter en de honing in een andere kom en mix alles tot een bleek romig mengsel.

Stap 3

Meng één eierdooier met één volledig ei en klop los.  Giet dit geleidelijk aan bij het romig mengsel terwijl je blijft roeren.

Stap 4

Voeg er daarna het bloemmengsel geleidelijk bij. Spatel alles goed om. Kneed op het einde het hele mengsel nog eens met je handen.

Stap 5

Verdeel het deeg in twee stukken en maak hier twee ballen mee. Duw de ballen plat tot twee ronde schijven. Leg deze schijven 10 minuten in de diepvriezer.

Stap 6

Haal de schijven uit de diepvriezer. Bedek je werkblad met bakpapier. Leg hier een schijf deeg op en bedek het opnieuw met bakpapier. Rol met een deegroller de schijf tot een dikte van ongeveer 3 mm.

Stap 7

Haal het bovenste bakpapier van het deeg en maak koekjes met een uitsteekvorm. Doe hetzelfde met de andere schijf.

Stap 8

Leg de vormpjes op bakpapier op een bakplaat en steek ze in een oven van 170 graden tot ze opgezwollen en goudbruin zijn. Dit duurt 15 à 20 minuten.

Stap 9

Maak ondertussen het glazuur. Meng hiervoor 2 eiwitten met het citroensap en 1 eetlepel bloemsuiker in een kom. Meng met een vork. Voeg er nu de rest van het bloemsuiker beetje bij beetje bij terwijl je blijft mengen.

Stap 10

Doe er een druppeltje eetbare kleurstof bij en roer goed. Laat het glazuur even in de koelkast opstijven met een plastic folie erover.

Stap 11

Wanneer de koekjes klaar zijn, haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.

Stap 12

Haal het glazuur terug uit de koelkast en schep het over in een spuitzak. Versier de gingerbreadmannetjes ermee.

SMAKELIJK!