Fruitcarpaccio

Hou je van desserts? Maar wil je het deze keer toch gezond houden? Dan is de fruitcarpaccio helemaal wat je zoekt! Haal alle fruitsoorten in huis die jij lekker vindt en maak er een kleurrijk meesterwerkje van.

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.
15-30 min Dessert Makkelijk

Stap 1

Doe de schil van de ananas. Snij de ananas in fijne plakjes. Snij de harde kern uit de ananasschijfjes.

Stap 2

Om suikersiroop te maken, zet je een pot met water op het vuur en doe je er de suiker bij.

Stap 3

Snij een vanillestokje in twee. Haal er met een mespunt de vanillepoeder uit. Doe ze in de pot.  Laat alles opwarmen tot de suiker gesmolten is.

Stap 4

 Haal de ananasschijven door de suikersiroop en leg ze op een bord.

Stap 5

Om frambozencoulis te maken, doe je een bodempje water in een pan en leg je er de frambozen op. Doe er de suiker bij. Laat even pruttelen op een laag vuur tot het fruit plat is.

Stap 6

Doe het frambozenpapje in de zeef en wat je overhoudt is de frambozencoulis.

Stap 7

Snij de andere soorten fruit in leuke vormen en maak fruittorentjes op de ananasschijven.

Stap 8

Leg wat druppeltjes frambozencoulis en enkele blaadjes munt en/of citroenmelisse op het bordje. Smakelijk!