Frangipanetaart met peren

Wil je een speciale taart klaarmaken ? Een lekker sappig peertje maakt het helemaal ‘af’.  Kers op de taart is de conference peer, een peertje van bij ons.

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.
45-60 min Dessert Uitdagend

Stap 1

Verwarm de oven op 190 graden. Smeer de taartvorm in met boter en bestuif het nadien met bloem. Giet er vervolgens het teveel aan bloem uit.

Stap 2

Doe een vel bladerdeeg in de taartvorm en druk de randen goed aan. Snij het teveel aan deeg eraf.

Stap 3

Schil vervolgens de peren, verwijder het klokhuis en snij ze in lange repen.

Stap 4

Maak suikersiroop door dubbel zoveel  water (600 ml) als suiker (300 gr) in een kookpot te doen. Warm het mengsel op en voeg er een kruidnagel en een stokje kaneel bij.

Stap 5

Doe de perenstukken in de siroop.  Laat de peren enkele minuten garen op een zacht vuurtje.

Stap 6

Nu maak je de vulling. Doe de amandelpoeder, de bloem, de zachte boter, de bloemsuiker, het merg van een vanillestokje en de eieren bij elkaar in een mengkom. Meng alles tot je een egaal beslag krijgt.

Stap 7

Verdeel het beslag over het bladerdeeg in de taartschaal.

Stap 8

Als de peren een beetje slap zijn, haal ze dan uit de kookpot en laat ze even uitlekken op een blaadje huishoudpapier.

Stap 9

Leg de uitgelekte peren op het taartbeslag en duw ze er half in.

Stap 10

Steek de taart 40 minuten in de voorverwarmde oven op 190 graden.

 

Stap 11

Haal de taart na 40 minuten uit de oven. Laat afkoelen en dan smullen maar!