Eitjes

Kukelureku!!! Elke dag een kakelvers eitje van onze kippen. Hannes laat je zien hoe je de eitjes op verschillende manieren kunt klaarmaken.

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.
15-30 min Hoofdgerecht Makkelijk

gekookt ei

Stap 1

Zet water aan de kook. Vanaf het moment dat het water kookt, zet je het vuur iets zachter. Doe het eitje voorzichtig in het water.

Stap 2

Haal het ei na 4 à 5 min uit het water voor een zacht gekookt eitje. Voor een hard gekookt eitje haal je het er na 8 à 10 min uit.

Roerei

Stap 1

Doe een klontje boter in een pan en laat het smelten.

Stap 2

Breek het ei in de pan en roer met een vork tot het ei gebakken is. Breng op smaak met peper en zout.

Spiegelei

Stap 1

Doe een klontje boter in een pan. Neem eventueel een vormpje en zet het in de pan.

Stap 2

Breek het ei in het vormpje. Kruid af met peper en zout.

Stap 3

Wanneer het ei gaar is, haal je het spiegelei voorzichtig uit de pan zodat je het eigeel niet breekt.

Gepocheerd ei (gekookt ei zonder schaal)

Stap 1

Neem een hoge pot en vul het voor 3/4 met water. Breng het water aan de kook. Doe een scheut azijn in de pot. Zodra het water kookt, zet je het vuur een beetje zachter zodat het water net onder het kookpunt blijft.

Stap 2

Breek een vers eitje voorzichtig in een kommetje. Zorg ervoor dat het eigeel niet breekt.

Stap 3

Neem een spatel en roer in de pot tot er een draaikolk ontstaat.

Stap 4

Giet nu het eitje in het midden van de draaikolk.

Stap 5

Na 3 à 4  minuten is je gepocheerd eitje klaar. Haal het er voorzichtig uit met een schuimspaan.

SMAKELIJK!