Dipsausjes en aardappelchips

Zin in een feestje? Nodig al je vrienden uit en verras hen met deze zalige chips en groenten met dipsausjes. Met een muziekje en een lekker drankje erbij kan jouw party niet meer stuk! 

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.
45-60 min Voorgerecht Makkelijk

Recept voor guacamole

Stap 1

Snij 3 avocado’s in twee en haal er de pit uit. Haal met een lepel het vruchtvlees uit de avocado.

Stap 2

Doe het vruchtvlees in de blender, samen met het sap van een halve limoen en een scheutje olijfolie. Kruiden met peper en zout.

Stap 3

Mix dit tot een gladde saus met de blender of de mixer.

Stap 4

Als het klaar is, meng er een fijngesneden tomaatje onder.

Recept voor mayonaise

Stap 5

Doe twee eitjes in een maatbeker.

Stap 6

Doe er 1 eetlepel mosterd bij.

Stap 7

Giet de arachideolie er bovenop.

Stap 8

Mix dit (maximum 1 minuut) en giet er ondertussen langzaam nog wat archideolie bij tot wanneer het eruit ziet als mayonaise.

Stap 9

Voeg er het sap van een halve citroen bij en kruid met peper en zout.

Recept voor cocktailsaus

Stap 10

Doe 4 eetlepels zelfgemaakte mayonaise in een kommetje.

Stap 11

Meng er 1 eetlepel ketchup bij.

Stap 12

Knijp het sap van een appelsien uit en meng ongeveer 1 eetlepel onder de cocktailsaus.

Recept voor aardappelchips

Stap 13

Laat de schil aan de aardappel en snij fijne schijfjes van de aardappel.

Stap 14

Was de aardappelchips om er het zetmeel af te wassen zodat de chips niet aan elkaar plakken.

Stap 15

Droog de chips af in een propere keukenhanddoek.

Stap 16

Bak nooit teveel chips in 1 keer, maar leg de chips mooi naast elkaar in de frituurpan en frituur ze kort (een minuutje of twee).

Stap 17

Laat de chips even afkoelen op een bordje met huishoudpapier voor je alles opdient. Kruid nog even met peper en zout.

Stap 18

Dien de sausjes op met in stukjes gesneden groenten: wortels, komkommers, bloemkool, kerstomaatjes,…