Chocoladecake

Mmmm chocoladecake met slagroom en hazelnoten. Het perfecte dessert voor het hele gezin!

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.
45-60 min Dessert Makkelijk

Stap 1

Verwarm de oven op 180 ┬░ C.

Stap 2

Laat de boter en de chocolade samen smelten in een kookpot op het vuur of in de microgolfoven (nooit langer dan 30 sec na elkaar in de microgolfoven, anders brandt de chocolade aan)

Stap 3

Meng ondertussen de eieren met de suiker in een grote kom.

Stap 4

Voeg de gesmolten chocolade en het botermengsel bij de eieren en de suiker in de grote kom.

Stap 5

Tenslotte strooi je er de bloem met een zeefje over en meng je alles goed door elkaar.

Stap 6

Neem een springvorm (een soort bakblik dat je kan openklikken). Boter de randen en de onderkant in en doe er wat bloem in om te voorkomen dat je cake aan de springvorm blijft kleven.

Stap 7

Doe het deeg in de springvorm en steek het in de oven gedurende 30 minuten.

Vanilleroom

Stap 8

Snijd een vanillestokje in twee en haal er met een mespunt het merg uit (zwarte puntjes). Voeg het vanillemerg bij de room en klop de slagroom op.

Stap 9

Mix de hazelnoten tot kleine stukjes in de blender.

Stap 10

Haal de cake na een half uurtje uit de oven. Open de springvorm en haal er de cake uit. Laat even afkoelen.

Stap 11

Smeer de vanilleroom tussen de schijven, op en rondom de cake. Doe de geplette hazelnoten op de slagroom rond en op de cake.

Stap 12

Werk de bovenkant van de chocoladecake af met toefjes slagroom en fruit zoals frambozen en aardbeien. Smullen maar!