Chocolade moelleux

Chocolade moelleux is helemaal in! Vanaf nu kan je ze thuis ook zelf maken.

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.
15-30 min Dessert Uitdagend

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2

Doe de eieren en de suiker in een kom en klop tot een luchtige massa.

Stap 3

Smelt vervolgens de chocolade met de boter in een pot op het vuur of in de microgolfoven. (zet de chocolade nooit langer dan 30 seconden na elkaar in de microgolfoven, want anders brandt het aan)

Stap 4

Meng voorzichtig het chocolade-botermengsel onder de luchtige massa in de kom. Zeef er de bloem bij en meng het eronder.

Stap 5

Neem aluminiumbakpotjes en boter ze in. Doe wat cacaopoeder in de aluminiumpotjes en zorg dat het overal aan de boter kleeft. Doe de overschot eruit.

Stap 6

Doe het deeg in de aluminiumpotjes en stop ze in een voorverwarmde oven. Laat de moelleux niet te lang in de oven staan, want anders wordt het binnenste te hard. Kijk na 7 minuten of ze goed zijn. Indien niet, check vanaf nu om de halve minuut.

De vanillesaus

Stap 7

Snij een vanillestokje in twee en haal er met een mespunt of kleine lepel het merg (zwarte puntjes) uit.

Stap 8

Zet de pot met melk op het vuur en doe er het vanillemerg. Laat even trekken.

Stap 9

Doe twee eierdooiers en de suiker in een grote kom. Klop dit samen tot een luchtige massa.

Stap 10

Giet een deel van de vanillemelk bij de luchtige massa van suiker en eieren en meng.

Stap 12

Haal de moelleux uit de oven en serveer op een bord. Giet er wat vanillesaus over en doe er naar wens nog een bolletje vanille-ijs bij.