Brunch met een broodje tortilla

Slaap jij graag uit op zondagochtend? Dan is brunchen écht iets voor jou. Het is een laat ontbijt of vroege lunch of eigenlijk de combinatie van de twee. Lang slapen en lekker eten. Zalig!

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.
15-30 min Hoofdgerecht Makkelijk

Het broodje tortilla

Stap 1

Doe de pijnboompitten in een klein pannetje (zonder boter of olijfolie) en zet het even op het vuur. Als de pijnboompitten een beetje bruin zijn, leg ze dan op een bordje om af te koelen.

Stap 2

Doe olijfolie in een pan en bak de gewassen spinazie. Pas op, de spinazie krimpt enorm.

Stap 3

Klop de eieren los in een kom, samen met het peper en zout.

Stap 4

Giet het mengsel over de spinazie en laat het geheel 5 minuten stollen op een laag vuurtje zonder er in te roeren.

Stap 5

Draai de tortilla om met behulp van een bord en laat nog 5 min bakken.

Stap 6

Leg de tortilla op een bord en snij hem in rondjes, net zo groot als de broodjes.

Stap 7

Beleg de broodjes met de tortilla en werk af met de pijnboompitten.

Het broodje ham

Stap 8

Kruid de yoghurt met nootmuskaat, peper en zout.

Stap 9

Beleg een boterham met yoghurt, een sneetje ham en wat rucola.

Stap 10

Leg er een boterham bovenop en beleg deze ook met ham en yoghurt. Leg er weer een boterham bovenop.

Smoothie met fruit

Stap 11

Was het rood fruit, verwijder alle steeltjes en doe het fruit in de blender.

Stap 12

Doe de melk, de suiker en het sap van de limoen erbij en mix.

Stap 13

Doe de smoothie in een mooi glas en presenteer met een citroengras als roerstokje.