Biefstuk met notensalade

Wil je eens pronken met een lekker stukje Belgisch vlees? Bak een heerlijk biefstuk en serveer met een supergezonde notensalade.  Een streling voor het oog én de tong.

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.
15-30 min Hoofdgerecht Uitdagend

Voor het slaatje met noten

Stap 1

Hak alle noten fijn.

Stap 2

Maak een vinaigrette: doe de olijf- , noten- en sesamolie samen in een kom.

Stap 3

Doe het sap van de limoen erbij en kruid af met peper en zout.

Stap 4

Doe de gewassen sla in een kommetje en meng er de noten onder. Voeg er net voor het opdienen de vinaigrette aan toe.

Voor het vlees

Stap 5

Verwarm de oven voor op 180°C.  Smelt een klontje boter in een pan. Bak de biefstukken kort aan (2 à 3 min), zodat er een korstje op komt.

Stap 6

Leg de biefstukken in een ovenschaal met een klontje boter er bovenop. Steek de biefstukken in de oven.

  • Voor saignant (rood vlees aan de binnenkant): 5-6 min
  • Voor à point (iets meer doorbakken): 7-8 min
  • Voor bien cuit (goed doorbakken, geen rood vlees): 8-9 min

Stap 7

Snijd het vlees in mooie plakjes en dien op met het slaatje.

SMAKELIJK!