Appelstrudel met vanille-ijs

Bergen, sneeuw en een appelstrudel! Meer heeft een mens niet nodig om gelukkig te worden. Haal de winterse gezelligheid in huis en maak je eigen appelstrudel.

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.
+60 min Dessert Uitdagend

Stap 1

Verwarm de oven op 220 graden. Schil de appels, doe het klokhuis er uit en snij ze in stukjes.

Stap 2

Zet een pot  op een middelmatig vuur en doe er een klontje boter bij.

Stap 3

Doe de stukken appel, de vanillesuiker, het kaneelpoeder, het citroensap en de rozijnen in de pot.

Stap 4

Wanneer de appels beetgaar zijn, doe je de kookpot van het vuur en roer je de bloem onder de appelcompote.

Stap 5

Neem een klein kommetje en klop er het ei in los.

Stap 6

Rol het bladerdeeg uit en wrijf het bladerdeeg tot 2 cm van de rand in met de appelcompote.

Stap 7

Besmeer de rand van het bladerdeeg  waar je naartoe rolt in met het eimengsel zodat de rol blijft dichtkleven. Rol het bladerdeeg met de vulling op en druk de rand goed aan.

Stap 8

Leg de appelstrudel op bakpapier op een bakplaat. Wrijf de bovenkant van de strudel nu in met de overschot van het eimengsel.

Stap 9

Steek de strudel gedurende 20 minuten in de oven op 220 graden. Na 20 minuten zet je de oven op 190 °C. Laat de appelstrudel nu nog ongeveer 20 minuten in de oven totdat hij goudbruin gebakken is.

Stap 10

Haal de appelstrudel uit de oven en laat hem nog even afkoelen tot hij lauw is. Snij hem vervolgens in stukken. Serveer op een bordje met een bolletje vanille-ijs erbij.