Appelmoes met kotelet en gebakken aardappelen

Wil je eens iets anders dan appelmoes met worst? Dan is zelfgemaakte appelmoes met gebakken aardappelen en kotelet eens iets anders.

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.
30-45 min Hoofdgerecht Makkelijk

De appelmoes

Stap 1

Schil de appels en snij ze in stukken.

Stap 2

Neem een kookpot en laat er een klontje boter in smelten.

Stap 3

Doe de stukjes appel in de kookpot, voeg een scheutje water, suiker en kaneel toe en laat het ongeveer 20 min pruttelen op een matig vuur. Je moet wel af en toe roeren zodat de appelmoes niet aanbrandt.

De aardappelen

Stap 4

Schil de aardappelen. Snijd ze in stukjes en doe ze in een kookpot met water. Zet de pot op het vuur.

Stap 5

Als de aardappelen nog niet volledig gaar zijn, giet je het water af. Bak de aardappelen vervolgens in een pan met olijfolie. Kruid af met peper, zout, laurier en tijm.

De bloemkoolcouscous

Stap 6

Steek de bloemkoolroosjes in de blender en kruid af met olijfolie, peper en zout. Alles mixen en klaar is je frisse couscous!

Het vlees

Stap 7

Smelt een klontje boter in een pan. Leg de koteletten in de pan en kruid af met peper en zout. Laat de koteletten gedurende 3 minuutjes aan beide kanten bakken op een klein vuurtje.

Stap 8

Dien de kotelet op met de gebakken aardappelen, de vers gemaakte appelmoes en de frisse bloemkoolcouscous.